een collectief van gedreven ICT-kunstenaars
 

Over Frans Spruit en zijn team

Frans Spruit is initiator en inspirator van NedPortal. Zo gepassioneerd en gedreven kom je ze zelden tegen in deze branche. De vergelijking met een componist, architect of beeldhouwer is dan ook op zijn plaats. Met ruwe schetsen komt hij uiteindelijk tot een concept dat uitbloeit tot een ICT- oplossing die mensen raakt. Frans heeft namelijk de gave om gevoel te leggen in de rationele en materiële wereld van de ICT.

Diezelfde passie vind je ook terug in het complementaire team van NedPortal. Een collectief van gedreven ICT-kunstenaars dat de ideeën van Frans perfect vertaalt naar de praktijk. Ieder met zijn of haar expertise. Elkaar aanvullend, ondersteunend en altijd met de opdrachtgever in het achterhoofd.

Carrière

Hoe heeft Frans zich zo ontwikkeld? Tijdens en na zijn studies HTS Elektrotechniek en universitaire studie Informatica is hij met alle facetten van de ICT en IT in aanraking geweest. Van hardwareontwikkeling en netwerkinfrastructuur tot en met het ontwerpen en programmeren van software in vele programmeertalen.

In 1992 richtte hij Riser Business Systems BV op, een bedrijf gespecialiseerd in netwerk- en serverinfrastructuren. Alle ontwikkelingen (vanaf de introductie van de pc in 1981 tot en met de smartphone als powercomputer) heeft hij actief gevolgd. Na de verkoop van Riser Business Systems BV in 2001 startte Frans NedPortal BV met als doel klanten nog beter te helpen aan kwalitatief goede ICT-oplossingen. Dit alles tegen een passend kostenpatroon.

Zijn visie

Als wij een ICT-project starten willen we dat ook goed afronden. Geen IT-consultants die gedurende een half jaar na oplevering als bedrijfs- meubilair fungeren. Alleen zo kunnen we nieuwe werkmethodieken en -processen in gang zetten. Dat is geld waard. Daarna moet alles kostenefficiënt draaien.

Efficiënter, kostenbesparend werken is dus belangrijker dan ooit. Onnodige handelingen - en dus kosten – willen we zoveel mogelijk vermijden. Maar alles moet altijd blijven werken… Zie hier de huidige uitdaging voor de ICT. NedPortal effent het pad naar een leven waarin technische complexiteit en hoge betrouwbaarheid elkaar ontmoeten en trouw blijven. Ons doel is dat dit voor zoveel mogelijk klanten beschikbaar is. Daarom is NedPortal ook voor u de juiste ICT-route.